Isolatoren

.de Weidewinkel bied een brede keuze aan isolatoren voor uw schrikdraad, koord of lint. Voor iedere toepassing de juiste isolator. Zodat u een veilige, degelijke schrikdraadafrastering kan maken zonder kortsluiting, spanningsverlies en vonken    

Lees verder
69 artikel(en) gevonden in 'Isolatoren'

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
69 artikel(en) gevonden in 'Isolatoren'

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rasterdraden moeten tegenover de grond geïsoleerd worden 
De taak van isolatoren is de stroomvoerende draad tegenover de aarde te isoleren. 
Bij de hoge spanningen, zoals deze kenmerkend zijn bij de werking van het schrikdraadraster, is het belangrijk dat het overspringen van vonken van de rasterdraad naar de paal vermeden wordt en dat gelijktijdig kruipstroom door vochtigheid en vuilafzetting gering blijft. 

Kortsluitingen of geleidbaarheid belasten niet alleen het schrikdraadapparaat, maar kunnen ook radiostoringen veroorzaken. 
Er moet gelet worden dat bij isolatoren van een mindere kwaliteit behoorlijk veel tijd nodig is om deze regelmatig te controleren resp. te vernieuwen. 

De juiste isolator op de juiste plaats 
Belangrijk bij de inzet van isolatoren is dat afhankelijk van de plaats van inzet de juiste isolator gebruikt wordt. 
Er zijn trek- en hoekisolatoren voor het begin van de afrastering, het einde van de afrastering, veranderingen van richting in de afrastering en tussenisolatoren voor de rasterdraden. 

In de praktijk wordt vaak dezelfde isolator voor alle toepassingsgebieden gebruikt. 
Bijna altijd wordt daarbij een voor geringe trekkracht gemaakte tussenisolator ook gekozen voor de hoeken en het begin van de afrastering.
Daar gaan deze isolatoren al bij de geringste belasting kapot. Het gebruik van de slechts weinig benodigde, stabielere hoek- en beginisolatoren loont zich al snel door duidelijk duurzamere raster, minder onderhoudskosten en vooral door duidelijk meer veiligheid.